Moi! Halusin vähän kertoa vielä heinäkuisesta Sisilian-reissusta,
jonka muistoja on maisteltu pitkin elokuuta. Löysin San Vito lo Caposta paikallisia
erikoisuuksia myyvän pikku puodin, ja totta kai minun oli pakko saada
laatikollinen tavaraa mukaani – oikeasti, pyysin omistajalta vanha viinilaatikon,
jotta sain ensinnäkin kaikki ostokset kannettua hotellille, toisekseen, jotta
sain pakattua ne fiksusti matkalaukkuun. Öljyjä en viitsinyt tuoda, sillä minulla
on vielä vajaita pulloja jäljellä Genovan reissulta.
Yksi Sisilian lemppareista oli nämä marmelaadit: purkit
olivat niin pieniä ja söpöjä, että oli pakko ostaa! Mun lempi sunnuntaiaamupala
on nykyisin vaalea sämpylä hunajalla, mutta ajattelin kokeilla hilloa hunajan
sijaan. Meidän b&b:ssä aamupalaan kuului aina hillolla tai vaniljavaahdolla täytetty croissantti, ja oli ihan kivaa vaihtelua siihen tavanomaiseen voisarveen. Näistä hilloista mandariini oli ehkä vähän hapan omaan makuuni, mutta muut menettelee.
Aamupalaherkkuihin kuuluu myös kahvi. En juo kahvia
väsymykseen eikä sitä ole pakko saada joka päivä enkä varsinkaan hifistele sen
kanssa, vaan juon vain lähinnä silloin kun on aikaa tai tekee mieli. Kuvassa
näkyvää kahvia join vuosia sitten Udinessa kaverini luona, ja oli pakko ostaa
nytkin purkki, kun sellaisen satuin marketissa bongaamaan. Miten voikin perus
kahden euron valmiskahvi olla niin hyvää?
Näihin kuviin ja tunnelmiin – leppoisaa lauantaita!
Voi Sisilia, se on kyllä ihana kohde etenkin keväällä ja kesällä :)
VastaaPoistalöysin blogisi juuri. Minulla on monia hyviä muistoja kesälomilta Sisiliasta: hyvää ruokaa, edullisia ostoksia, merta ja aurinkoisia päiviä
Kiva, että löysit tänne! :)
PoistaMeri on Sisiliassa kyllä harvinaisen kaunis. En törmännyt yhteenkään turistirysärantaan, ja yleinen tunnelma oli muutenkin rento ja rauhallinen.